Поръчай по телефона

 

Белгия

На 1 май 1904 г. се проведе първият официален международен мач на Белгия, срещу Франция беше 3: 3 след 90 минути. Само две години по -късно белгийците получиха прякора си, който е все още често срещан и днес, когато репортер описва играчите като „дяволи в червени фланелки“. Като един от малкото европейски отбори Белгия участва на първото световно първенство в Уругвай през 1930 г., но се проваля в предварителния кръг. Белгийската селекция бе наистина успешна едва десетилетия по -късно, когато зае трето място като домакин на европейското първенство през 1972 г.

През 1980 г. Белгия дори завърши на второ място на европейското първенство в Италия. Германия спечели финала благодарение на дубъл от Хорст Грубеш. Оттогава белгийският отбор чака подобен успех в континенталното състезание, през 2016 белгийците, които се смятаха за съ-фаворити, се провалиха на четвъртфиналите пред аутсайдера Уелс. Белгия често е представяна на световни първенства, но само два пъти преминава осминафиналите. През 1986 г. червените дяволи загубиха полуфиналите срещу евентуалните световни шампиони Аржентина и също загубиха в играта за трето място. През 2014 г. отново аржентинците избиха Белгия от турнира, но този път на четвъртфиналите.

Във SportFaster ФЕН ЗОНА ще откриете оригинални анцузи на Белгия

Цветовете на Белгийската футболна асоциация са червени, жълти и черни и поради това са тясно основани на националния флаг. Цветовете на фланелките съответстват най -вече на националните цветове в миналото и настоящето. Дизайнът се променя редовно, така че понякога черният е основният цвят, понякога червеният. Третата фланелка, от друга страна, наскоро се разви на малко разстояние от трите основни цвята: Например Белгия се появи в светлосини фланелки по време на Евро 2016 , но с увеличен национален флаг на гърдите имаше. Доставчикът на белгийския национален отбор е Adidas. (Към юли 2016 г.)

Освен най -новите тениски, къси панталони и чорапи, белгийският фен може да се запаси с голям брой други артикули. Освен шалове, знамена и други дрехи, за колата се предлагат и чаши или знамена. Той става малко по-екстравагантен с танцуващата шапка, която развява белгийското знаме и е украсена с различни тонове. Контактните лещи, които осветяват зеницата в белгийските национални цветове, също са доста необичайни.

Зареди още